středa 9. března 2016

Avantgardní: zahrada podle osobnosti

Každý člověk chce zahradu, ve které by se cítil dobře, spokojeně, která by mu padla jako ulitá. A proto budu mít jinou zahradu než vy. Protože jsem v jádru jiná než vy.

Na podzim 2015 jsem se seznámila s osobnostní typologií módní návrhářky Táni Havlíčkové aplikovanou na oblékání, a znamenalo to pro mne mnoho. Tánin "Klíč k duši", jak svou metodu pojmenovala, je aplikovatelný na všechny oblasti života. I na zahrady. Když porozumíme sobě, můžeme snadněji pochopit, co od zahrady chtít - a nechtít.

Vy hledající se můžete podívat na Tániny stránky a videa, která zveřejňuje na youtube.

Všechny zde prezentované fotografie jsou staženy z internetu a slouží pouze pro ilustraci mojí vlastní interpretace tohoto stylu.
 

Avantgardní zahrada - pro osobnosti typu Čaroděj/ka

 

"Avantgardní lidé vystupují z řady, celou svou osobností a vystupováním dávají najevo, že jsou tu právě od toho, aby pohrdali konvenčním způsobem života. Milují vše, co je přírodní, spojeno s přírodou a vycházející z přírody. Jsou velmi tvořiví. Milují nakupování na farmářských trzích, pokud tam rovnou nestojí za pultem :-) Je v nich skrytá touha po bio životním stylu uprostřed panenské nezkažené přírody v nějaké malé dřevěné chaloupce nebo rovnou jurtě :-), kde budou chodit chodníčkem z dřevěných trámků do studánky pro vodu.

                                                                                        --- cituji Táňu Havlíčkovou

 




Klíčová slova k zahradě: permakultura, samozásobitelství, udržitelný život, mulčování, recyklace, různorodost, nezávislost na systému, spolupráce, komunita, kreativita













 


Žádné komentáře:

Okomentovat