středa 9. března 2016

Romantická: zahrada podle osobnosti

Každý člověk chce zahradu, ve které by se cítil dobře, spokojeně, která by mu padla jako ulitá. A proto budu mít jinou zahradu než vy. Protože jsem v jádru jiná než vy.

Na podzim 2015 jsem se seznámila s osobnostní typologií módní návrhářky Táni Havlíčkové aplikovanou na oblékání, a znamenalo to pro mne mnoho. Tánin "Klíč k duši", jak svou metodu pojmenovala, je aplikovatelný na všechny oblasti života. I na zahrady. Když porozumíme sobě, můžeme snadněji pochopit, co od zahrady chtít - a nechtít.

Vy hledající se můžete podívat na Tániny stránky a videa, která zveřejňuje na youtube.

Všechny zde prezentované fotografie jsou staženy z internetu a slouží pouze pro ilustraci mojí vlastní interpretace tohoto stylu.
 

Romantická zahrada - pro osobnosti typu Princ/ezna

 

"Romantičtí lidé se necítí dobře v současné rychlé a hektické společnosti, zaměřené na výkon a cíle. Pokud je zavřeme do kanceláře a budeme je nutit dodržovat manažerské týmové tempo, brzy zkolabují. Jejich energie je jiná, nepatří do tohoto století - jejich doba byla, když se nosily krásné šaty, vyšívané a zdobené kraječkami, jemné střevíčky, kloboučky a rukavičky. Žena byla uctívaná, opečovávaná a ochraňovaná. Potřebují přesnost a mít věci na svém místě, znervózňuje je přílišná kreativita. Opečovávají ostatní, mají rádi uklizenou domácnost. Ze všech typů mají nejvyšší míru soucítění, laskavosti a starostlivé péče."

                                                                                          --- cituji Táňu Havlíčkovou


Klíčová slova pro zahradu: jemnost, měkké linie, jemné barvy, důraz na květy a na dekorativní prvky, upravenost, čistotnost, detaily, pohostinnost





 




 












 

Žádné komentáře:

Okomentovat