čtvrtek 10. března 2016

Elegantní: zahrada podle osobnosti

Každý člověk chce zahradu, ve které by se cítil dobře, spokojeně, která by mu padla jako ulitá. A proto budu mít jinou zahradu než vy. Protože jsem v jádru jiná než vy.

Na podzim 2015 jsem se seznámila s osobnostní typologií módní návrhářky Táni Havlíčkové aplikovanou na oblékání, a znamenalo to pro mne mnoho. Tánin "Klíč k duši", jak svou metodu pojmenovala, je aplikovatelný na všechny oblasti života. I na zahrady. Když porozumíme sobě, můžeme snadněji pochopit, co od zahrady chtít - a nechtít.

Vy hledající se můžete podívat na Tániny stránky a videa, která zveřejňuje na youtube.

Všechny zde prezentované fotografie jsou staženy z internetu a slouží pouze k mé vlastní interpretaci tohoto stylu.


Elegantní zahrada - pro osobnosti typu Dáma/Džentlmen

 

"Řád a stabilita jsou základem jejich osobnosti. Už jako malé děti cítí zodpovědnost a mají silný smysl pro spravedlnost. Jejich zevnějšek je harmonický, jejich energie nám může přijít trochu konzervativní, usedlá, protože má řád, jasná pravidla, která jsou základem jejich nejlepších schopností a z nichž se rodí jejich ojedinělé talenty. Jejich péče a starost o ostaní je pro ně často důležitější než oni sami, a někdy vás nenechá ani vydechnout ;-) Jejich talent se nejlépe zúročí v povolání, kde je potřeba řádu a jistoty: práce s penězi, pojišťovnictví, doprava."

                                                                                            --- cituji Táňu Havlíčkovou


 



Klíčová slova pro tvorbu zahrady: pevné linie, jasné tvary, harmonické barvy, organizace, řád, pevná struktura, symetrie, elegance, čistota, orientace na historii/minulost/odkaz předků




















 






 

Žádné komentáře:

Okomentovat