středa 9. března 2016

Okázalá: zahrada podle osobnosti

Každý člověk chce zahradu, ve které by se cítil dobře, spokojeně, která by mu padla jako ulitá. A proto budu mít jinou zahradu než vy. Protože jsem v jádru jiná než vy.

Na podzim 2015 jsem se seznámila s osobnostní typologií módní návrhářky Táni Havlíčkové aplikovanou na oblékání, a znamenalo to pro mne mnoho. Tánin "Klíč k duši", jak svou metodu pojmenovala, je aplikovatelný na všechny oblasti života. I na zahrady. Když porozumíme sobě, můžeme snadněji pochopit, co od zahrady chtít - a nechtít.

Vy hledající se můžete podívat na Tániny stránky a videa, která zveřejňuje na youtube.

Všechny zde prezentované fotografie jsou staženy z internetu a slouží pouze pro ilustraci mojí vlastní interpretace tohoto stylu.


Okázalá zahrada - pro osobnosti typu Diva

 

"Není nic krásnějšího a dokonalejšího než okázalá žena. Krásná, dokonalá, sebejistá, vyzařující hojnost, lásku, sebedůvěru, hřejivou energii, na kterou se všichni díváme s obdivem, oblečená do těch nejlepších kousků z poslední sezóny, vonící jemným a kvalitní parfémem - a někde uvnitř si říkáme, tak na to tedy nemám :-) ... A říkáme si to správně... Svět okázalých lidí není pro rebelky, sporťačky, romantičky nebo ležérky, tento svět je určený jen pro okázalou duši, která je v něm jako ryba ve vodě." 

                                                                  --- cituji Táňu Havlíčkovou

 

Zahrada v okázalém stylu

 
Klíčová slova k zahradě: luxus, precizní zpracování, reprezentace, působivost, výjimečnost, čistota











  




















Žádné komentáře:

Okomentovat